dinsdag 16 januari 2018

Vereniging van Commerciële Radio tegen veiling

De Vereniging van Commerciële Radio (VCR) reageert teleurgesteld over het voorstel van minister Kamp van Economische Zaken om opnieuw een veiling van FM-frequenties uit te schrijven.

Menno Koningsberger, voorzitter VCR en directeur van Radio 538: “We hebben kennis genomen van het voorstel van de minister, en zijn hier teleurgesteld over. We zullen dit voorstel de komende dagen verder bestuderen. De modernisering die minister Kamp beoogt, kan net zo goed of zelfs beter gerealiseerd worden bij verlenging, daar is helemaal geen veiling voor nodig. Samen met de publieke omroep en nota bene het departement van mnister Kamp hebben de commerciële radiostations sinds 2011 flink de schouders gezet onder digitalisering van de radio, waaronder DAB+.”

“Inmiddels luistert al 53 procent van de Nederlanders op verschillende manieren naar digitale radio (bron: Telecompaper 2014). DAB+ is de digitale opvolger van FM en biedt luisteraars veel meer radiostations en digitale geluidskwaliteit, maar is nog relatief onbekend. Er is een voortvarende start gemaakt met DAB+, er ligt inmiddels een landelijk netwerk, maar er moet nog flink promotie gemaakt worden om de vraag op gang te brengen.”

Bron: Radio.nl/Adformatie

Bericht delen