Dinsdag 16 januari 2018

VARA naar IJmuiden voor Twee aan Zee

De VARA verruilt vanaf 25 juni het Utrechtse café Florin voor Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Vanaf het strand maakt de omroep negen weken lang iedere zaterdagmiddag het nieuwe radioprogramma Twee aan Zee. Een journalistiek en humoristisch liveprogramma vol interviews, cabaret, livemuziek en onverwachte gebeurtenissen.

 

Wisselende duo’s tekenen voor de presentatie. Zo trappen Dolf Jansen (Spijkers met Koppen) en Pieter Kok (Ekdom in de Ochtend) samen af. Nieuwe talenten als cabaretier Kiki Schippers (o.a. Druktemakers, Radio 1 en tekstschrijver Spijkers met Koppen) en Martijn Kardol (winnaar Leids Cabaretfestival 2016) zorgen voor zang en humor.

Ook achter de schermen werkt een bijzonder team aan het programma. Verschillende radiomakers zeggen hun vertrouwde job even vaarwel en doen in de zomermaanden iets heel anders. Zo regisseren Felix Meurders (Spijkers met Koppen) en Frank van ’t Hof (Vroeg op Frank) Twee aan Zee.

Het strand van IJmuiden biedt mogelijkheden voor wat meer actie op de radio. Zo wordt er gesport met oud-wielrenner Michael Boogerd en topvoetbalster Daphne Koster. Ook heeft IJmuidenaar Hans Klok beloofd langs te komen om iets bijzonders te doen. Op het terras van Paviljoen Zeezicht is plek genoeg voor livemuziek van onder meer Bewilder, Royal Engineers en Jeangu Macrooy.

Twee aan Zee, van 25 juni tot en met 20 augustus iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij de VARA op NPO Radio 2.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen