Dinsdag 16 januari 2018

V-Ventures stopt met V-Academy en V-Radio

V-Ventures, de investeringsmaatschappij van de Vereniging Veronica, stopt op 1 februari met V-Academy en V-Radio. “De reden hiervoor is het verdwijnen van ons eigen op consumenten gerichte mediabedrijf en de strategische heroriëntatie naar nieuws- en informatievoorziening”, zo laat V-Ventures weten.

Het besluit te stoppen houdt ook in dat de organisatie van de RadioBitches prijs niet langer door V-Academy zal worden gedaan. De vijfde editie van 7 december jl. was de laatste die vanuit V-Academy werd georganiseerd. Ook het online radiostation van V-Academy, V-Radio, zal worden stopgezet.

De V-Academy komt voort uit de Veronica Radioschool waar de Vereniging Veronica in 2005 mee begon. “Met V-Academy (en haar voorloper Veronica Radioschool) hebben meer dan 150 jonge mensen in de afgelopen jaren een professionele opleiding gevolgd en hun talent verder ontwikkeld,” zegt Guido van Nispen van V-Ventures.

“Velen van hen hebben inmiddels een mooie plek gevonden binnen de media. Ook de RadioBitches Awards heeft een aanzienlijke status verworven om vrouwelijke radiomakers een platform voor er- en herkenning te bieden. De hoofdactiviteit binnen V-Ventures is echter nieuws- en informatievoorziening geworden. De basis daarvan vormt het ANP met daarnaast een portfolio van Nederlandse innovatieve starters in media en technologie die veelal ook op dit terrein actief zijn.”

Vorig jaar trok V-Ventures al de stekker uit Kink FM.

Bron: V-Ventures/RadioFreak/Broadcast Magazine

Bericht delen