Dinsdag 16 januari 2018

Tineke de Nooij geëerd met eigen plantsoen

Tineke de Nooij viert woensdag haar 75ste verjaardag en zit dit jaar 55 jaar in het vak. Reden om haar eens flink in het zonnetje te zetten. De Nooij werd maandag in Tijd voor MAX verrast met haar eigen Tineke de Nooij-plantsoen op het Media Park in Hilversum.

De carrière van Tineke de Nooij begint doordat zij 55 jaar geleden spontaan aanbelt bij het kantoor van Radio Veronica in Hilversum. Al snel wordt haar talent ontdekt en wordt ze de eerste vrouwelijke dj van ons land. Vanaf dat moment is Tineke niet meer weg te denken uit medialand. De jingle ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tineke!’, die al sinds de jaren 60 aan haar is verbonden, kent ook nu nog iedereen.

De pioniersrol die De Nooij in de media heeft vervuld is ongekend groot. Niet alleen is zij de eerste vrouwelijke dj in Nederland, maar ook is zij de eerste die aan middagtelevisie begon. Hiervoor moest de Nederlandse televisiekijker het in de middaguren met het bekende testbeeld doen.

Ook op maatschappelijk vlak heeft De Nooij haar sporen meer dan verdiend. Dinsdag is het precies 30 jaar geleden dat de vreselijke kernramp in Tsjernobyl plaatsvond. De Nooij haalde bussen vol kinderen uit het getroffen gebied om hier een onbezorgde vakantie te vieren.

Sinds september 2010 presenteert De Nooij iedere werkdag TinekeShow tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen