Tineke de Nooij geëerd in de Wall of Fame van Beeld en Geluid
dinsdag 4 december 2018

Tineke de Nooij geëerd in de Wall of Fame van Beeld en Geluid

Maandagmiddag werd Tineke de Nooij geëerd met haar portret in de Wall of Fame in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Aanleiding hiervoor was de uitreiking van de Ere-Zilveren Reissmicrofoon aan De Nooij eerder dit jaar, een oeuvreprijs voor haar werk als radio-dj.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid, overhandigde Tineke de Nooij een miniatuurversie van haar portret in de Wall of Fame.

Eerder op de middag organiseerde Beeld en Geluid een hommage-programma. Presentator Hans Schiffers blikte samen met Tineke en (oud-)collega’s terug op tien hoogtepunten uit haar carrière. Regisseurs Paul Boots en Rinke Rooijens, radio-dj’s Lex Harding en Erik de Zwart en zanger en presentator Gordon vertelden over hun samenwerking en hun bijzondere band met de eerste vrouwelijke dj van Nederland.

Tineke’s carrière begint in 1960 op het Veronica-schip. In de jaren die volgen bedenkt, maakt en presenteert ze vele programma’s die stuk voor stuk populair zijn en waarmee ze blijk geeft van haar pionierschap in omroepland. Sinds acht jaar presenteert ze haar eigen radioprogramma bij Omroep MAX.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen