The Passion opnieuw toegankelijk met audiodescriptie
Dinsdag 09 april 2019

The Passion opnieuw toegankelijk met audiodescriptie

Blinden en slechtzienden kunnen The Passion ook dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. Vorig jaar initieerden dj Wouter van der Goes en NPO Radio 2 audiodescriptie bij The Passion en na veel enthousiaste reacties krijgt dit een vervolg. Bij deze audiodescriptie beschrijft Wouter tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt.

Wouter van der Goes: “Elk jaar genieten miljoenen mensen van The Passion via NPO 1 en NPO Radio 2. Ik vind dat dit grootse en unieke muziekevent voor iedereen beschikbaar moet zijn, ook voor blinden en slechtzienden en daarom ben ik vorig jaar begonnen met audiodescriptie. Ik vind het echt te gek dat zowel NPO Radio 2 als de omroepen alle medewerking geven om dit voort te zetten zodat iedereen – ongeacht beperking – The Passion kan beleven.”

De audiodescriptie komt tot stand in samenwerking met Bartiméus. Zij ondersteunen mensen met een visuele beperking om het leven te leven zoals zij dat willen. De negende editie van de vertolking van het eeuwenoude paasverhaal vindt dit jaar plaats op donderdag 18 april in Dordrecht. The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Mediawater. De live-uitzending met audiodescriptie is op 18 april vanaf 20.30 uur te beluisteren via NPO Radio 2.

Bron: EO/BM

Bericht delen