Dinsdag 16 januari 2018

The dock of the bay op 1 in De Zwarte Lijst

The dock of the bay van Otis Redding is het favoriete soul & jazznummer van de NPO Radio 2-luisteraars. Dat maakte dj Gerard Ekdom bekend in Ekdom in de Ochtend. De Amerikaanse soulzanger stond vorig jaar ook op nummer 1. Vanaf morgenochtend zes uur tot en met zondag middernacht klinken de 526 lekkerste soul- & jazzplaten op NPO Radio 2 en NPO Soul & Jazz.

Stevie Wonder is met 14 noteringen hofleverancier van de lijst. Ook Michael Jackson is populair onder de luisteraars met 13 soloplaten. 18 nummers zijn van Nederlandse bodem. Zo zijn onder andere Caro Emerald, Typhoon en Bo Saris te vinden in Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman met Sorry op nummer 18.

De lijst met de mooiste en beste soul & jazznummers ooit gemaakt is samengesteld door de luisteraars. Van soul, jazz, disco, latin tot funk: luisteraars hebben zowel op klassiekers als op recente hits gestemd. NPO Radio 2 dj Jasper de Vries begint morgen met nummer 526 Crazy van Gnarls Barkley. Op zondag 3 april om iets voor middernacht is de nummer 1 te horen bij Leo Blokhuis.

De top luidt als volgt:

1. Otis Redding – (Sittin’ on) The dock of the bay
2. Temptations – Papa was a rollin’ stone
3. Marvin Gaye – What’s going on
4. Amy Winehouse – Back to black
5. Bill Withers – Ain’t no sunshine
6. Sam Cooke – A change is gonna come
7. Earth Wind & Fire – September
8. Earth Wind & Fire – Fantasy
9. Marvin Gaye – I heard it through the grapevine
10. B.B. King –The thrill is gone

De Zwarte Lijst is voor de achtste keer te horen bij de NPO. De eerste zeven edities werden op NPO Radio 6 uitgezonden. Dit jaar is de lijst voor het eerst op NPO Radio 2 en het digitale themakanaal NPO Soul & Jazz, de opvolger van NPO Radio 6, te horen. NPO Radio 2 dj’s Gerard Ekdom, Dolf Jansen, Hans Schiffers, Corné Klijn, Yora Rienstra, Sander de Heer, Wouter van der Goes, Jasper de Vries, Bert Kranenbarg, Daniël Dekker, Jeroen Kijk in de Vegte, Paul Rabbering, Henk van Steeg en Leo Blokhuis presenteren de lijst. Na zondag gaat de lijst door op themakanaal NPO Soul & Jazz. Tussen maandagnacht en vrijdagavond 8 april zendt NPO Soul & Jazz een extra uitgebreide Zwarte Lijst uit op NPO Soul & Jazz.

De Zwarte Lijst is ook te zien via de livestream van NPO Radio 2 op www.nporadio2.nl en NPO Cultura. In de nacht van zaterdag op zondag is de registratie ook op NPO 3 te zien. Zaterdag zendt de NTR een special uit over De Zwarte Lijst op NPO 3.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen