Talpa Radio Campus zoekt nieuw talent
zaterdag 9 juni 2018

Talpa Radio Campus zoekt nieuw talent

Talpa Radio Campus is op zoek naar dj’s, nieuwslezers, producers, online redacteuren en videotalenten. Zaterdag 7 juli organiseert Talpa Radio voor de tweede keer de talentendag voor de eigen radio-opleiding van 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Binnen deze opleiding worden de radiomakers van de toekomst klaargestoomd op het gebied van radio, social media, video en online-redactie. Zij runnen onder begeleiding van de Talpa Radio professionals met elkaar het online station XM, The Talent Station. De zender is te beluisteren via xmradio.nl en nederland.fm.

Menno de Boer, Radio Director 538: “Talent is toekomst. Het is geweldig te zien en te horen wat voor waarde de eerste lichting talenten heeft laten zien voor onze zenders. Door hen onderdeel uit te laten maken van de programmateams kunnen we ze ‘op maat’ coachen en krijgt talent echt vleugels. Van de eerste lichting is een aantal direct doorgestroomd. Zo zijn Chantal Hutten en Anoûl Hendriks als dj te horen in de 538 nacht en in het weekend. Milou de Bats en Sydney Smit zijn vaste 538-producers geworden. Elles Lenssen is producer bij Radio Veronica en Bas Booister valt in als nieuwslezer op Radio Veronica en 538. Kortom: we zijn er op gebrand niet alleen talent te scouten, maar er echt iets mee te doen.”

Naast de coaching en begeleiding werken de talenten ook actief mee aan programma’s en events van de Talpa Radio-zenders zoals 538Koningsdag, de Top 1000 Allertijden en Das Coen und Sanderfest.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding is er wel relevante en aantoonbare ervaring nodig. Op de site van de Campus staat meer informatie.

Bron: Talpa Radio/BM

Bericht delen