Dinsdag 16 januari 2018

Stenders, Hoebee en Siebelink coachen radiomakers

Met zijn 25 jaar ervaring in het radio-vak wil Stenders zijn kennis nu overdragen op nieuwe radiomakers, van beginners tot professionals. Dit radiocoachen doet hij samen met collega-dj’s Dennis Hoebee en Fred Siebelink.  Stenders: “Het is eigenlijk gek dat er in Nederland voor ieder vak legio opleidingen zijn, behalve voor radiomaken. Ik liep 25 jaar geleden al te leuren met mijn demo’s, en dat is eigenlijk nog steeds zo. Pas als je bij de landelijke zenders op de radar komt, word je door de echte professionals opgeleid.”

 

Stenders begrijpt niet waarom er niet meer coachingstrajecten door doorgewinterde radiomakers worden aangeboden voor mensen van de lokale en regionale zenders die zichzelf willen verbeteren. De drie dj’s coachen al langer op vrijblijvende basis mensen waar ze potentie in zien. Een goed voorbeeld hiervan is Sander Hoogendoorn, die de Marconi Award voor aanstormend talent won.

Stenders: “Door de jaren heen hebben we een mooie opbouw ontwikkeld. Dennis brengt mensen in eerste instantie de radiowetten bij, want wil je een eigen stijl ontwikkelen dan moet je echt weten hoe de basis werkt. Zelf zoek ik vooral de persoonlijkheid in de radiomaker. En Fred is er om de boel te ontregelen. Want bij radio krijg je met alles te maken, tenminste, als je het aandurft om niet alles vooraf op te nemen en technisch dicht te timmeren. Gasten die de regie van je overnemen, bellers die dichtslaan of juist doorslaan, en het is aan jou om ervoor te zorgen dat je uitzending overeind blijft. Nou, dan heb je aan Fred een goede leerschool.”

Doel van het project is voor Stenders om de liefde voor radio en radiomaken stimuleren. “Ik ben een radioman in hart en nieren en dat moet er uit.”

Bron: www.radiocoachen.nl

Bericht delen