Article header image

Stemsite RadioRing morgen open

Het publiek kan vanaf morgen haar stem uitbrengen voor de Gouden RadioRing 2016. In het AVROTROS-programma Aan De Slag op NPO Radio 2 wordt om 11.30 uur de stemsite geopend. De luisteraar heeft tot 15 december de tijd om te laten weten wie de Ring moet winnen.

Tijdens de elfde editie van het RadioGala, op donderdag 19 januari in Hilversum, worden de prijzen uitgereikt. De presentatie van het gala is in handen van AVROTROS-dj Jan Willem Roodbeen.

Dit keer is voor het eerst een longlist samengesteld waarop het publiek kan stemmen. Hierop staan niet alleen radioprogramma’s, maar ook evenementen en kortdurende radioshows zoals de Top 1000 Aller Tijden, Serious Request, 538 Hotel en Top 2000. De longlist voor de publieksprijzen wordt samengesteld in samenspraak met programmamakers van diverse radiozenders, zodat deze een juiste afspiegeling is van de Nederlandse radiomarkt. De stemlijst voor de RadioRing groeit hiermee tot 120 titels. Voor de Zilveren RadioSter Man en Zilveren RadioSter Vrouw staan 30 kanshebbers op de longlist.

Behalve de publieksprijzen worden ook de Marconi Awards, de prijzen van de vakjury, uitgereikt in de categorieën aanstormend talent, beste zender, impact en oeuvre. In de categorie Aanstormend Talent zijn de genomineerden Eva Cleven (NPO FunX / VPRO), Rob Janssen (NPO 3FM / KX Radio / AVROTROS), Bas Menting (Radio 538) en Jordi Warners (SLAM!). In de categorie ‘Beste Zender’ zijn de drie finalisten 100%NL, NPO Radio 2 en Radio 538.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen