Dinsdag 16 januari 2018

Stemperiode NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start

Op NPO Radio 4 en radio4.nl is de publieke radiozender op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest ontroeren, inspireren of energie geven. Van 10 tot en met 14 oktober zendt NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst uit.

De finale van de uitzendweek is het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg. Vanuit boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle luidde Shula Rijxman de start van de Hart & Ziel Lijst in, in navolging van Mark Rutte (2015) en Jet Bussemaker (2013).

Ze sprak over het belang van kunst en cultuur bij de publieke omroep: “Kunst en cultuur bevorderen sociale cohesie. Het moedigt mensen aan om ook over maatschappelijke problemen en oplossingen na te denken. Juist in deze tijd ondersteunen kunst en cultuur de fundamenten van onze samenleving. Daarnaast kan kunst verschillende generaties, culturen en klassen verbinden in een gemeenschappelijke ervaring.”

Tot en met 30 september kan Nederland via radio4.nl/hartenziel stemmen aan de hand van een inspiratielijst op favoriete muziekstukken.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen