dinsdag 16 januari 2018

Steeds meer radiozenders in DAB+

Sinds afgelopen week zijn vier nieuwe commerciële radiozenders in Nederland digitaal via de ether te ontvangen. Zenderbeheerder Broadcast Partners begint officieel pas op 1 september met het landelijk aanbieden van landelijke commerciële radiozenders via DAB+.

Het radiopakket is echter op dit moment al vrijwel landelijk met testuitzendingen te horen. Het voordeel van DAB+ is dat in heel Nederland de radiozender op dezelfde frequentie uitzendt. Met een speciale digitale techniek wordt automatisch van de ene naar de andere zendmast overgeschakeld. Momenteel zijn Sky Radio, Radio Veronica, Classic FM en Sublime FM te ontvangen, evenals 538, Radio 10 Gold en SLAM!FM.

Ondanks de voordelen van DAB+ is het nog maar de vraag over deze vorm van digitale radio in Nederland serieus van de grond komt. Grootste nadeel is dat de consument moet investeren in een nieuwe DAB+ radio-ontvanger. Dit is zeker bij mobiel gebruik – etherradio wordt vooral in de auto gebruikt – een groot struikelblok dat een snelle omarming van de consument van DAB+ in de weg kan staan.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen