Dinsdag 16 januari 2018

Spits juryvoorzitter Philip Bloemendalprijs

Frits Spits is de nieuwe nieuwe juryvoorzitter van de Philip Bloemendalprijs, de tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jong presentatietalent, die tegenwoordig wordt uitgereikt in samenwerking met Beeld en Geluid. “Er is overal talent. Iedereen mag zich melden”, zegt hij in Spreek’buis.

De in 1999 overleden Philip Bloemendal sprak talloze Polygoon-filmpjes in waarbij hij zijn zo typerende, goed gearticuleerde commentaar in volzinnen insprak. “Het is belangrijk erfgoed”, vindt Spits. “Het taalgebruik, het stemgebruik, zo zorgvuldig als hij zijn accenten legde… De humor. De liefde voor de Nederlandse taal. Philip Bloemendal is nog steeds een voorbeeld.”

Spits neemt dan ook graag het voorzitterschap van de Philip Bloemendalprijs over van NRC-journalist Henk van Gelder. Op zoek naar een opvolger van tv- en radiopresentator Ajouad El-Miloudi die de prijs in 2010 won. Spits dioet een oproep aan iedereen die jong talent kent, om zich te melden. De inschrijving van kandidaten begint 1 september.

De Philip Bloemendalprijs 2012 wordt op 3 december uitgereikt.

Bron: Spreek’buis/Radiofeak

Bericht delen