Dinsdag 16 januari 2018

Speciale programmering NPO op Koningsdag

Op 27 april staan verschillende publieke radiozenders in het teken van Koningsdag. Met een aangepaste programmering, live-uitzendingen vanuit Paleis Soestdijk en een aantal speciale activiteiten wordt de verjaardag van onze koning uitgebreid gevierd.

NPO Radio 1
9.30 uur: Koningsdag-uitzending vanuit Zwolle met elk uur nieuwe gasten in de studio en live-schakelingen naar verschillende verslaggevers in Zwolle. Na een sfeerimpressie en voorbeschouwing van de route die het koninklijk paar gaat afleggen, wordt live verslag gedaan van het koninklijk bezoek aan Zwolle. Achteraf is er een uitgebreide nabeschouwing.

NPO Radio 2
12.00 uur: Gijs Staverman rolt op Koningsdag in Gijs 2.0 een virtueel kleedje uit. Op een online veiling kunnen luisteraars bieden op speciale artikelen met een mooi verhaal. Het topstuk van vorig jaar waren de zelfgebakken brownies van Staverman.

NPO Radio 5
12.00 uur: De Tinekeshow van MAX komt vanaf Paleis Soestdijk met diverse optredens.

FunX
FunX heeft een heuse ‘koning dj’: dj Irwan is van 26 april 19.00 uur tot de volgende ochtend 07.00 uur en 27 april van 13.00 tot 23.00 uur gekroond tot ‘koning dj’. Dj Irwan is de vaste dj van Chris Brown en werkt onder andere samen met Lil Wayne. Tijdens de shows draait hij mixes van zichzelf en van zijn vrienden waaronder The Partysquad, Gregor Salto en dj Biggi.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen