Dinsdag 16 januari 2018

Soulshow zonder Ferry Maat ondenkbaar

Ferry Maat werd begin dit jaar 65 en nog altijd maakt de legendarische diskjockey de Soulshow, tegenwoordig op Arrow Jazz FM. In de nieuwe editie van Broadcast Magazine interviewt Sjors Fröhlich Ferry Maat voor de serie Radio Hall of Fame, waarin hij openhartig terugblikt en vooruitkijkt.

Maat heeft vijfduizend vrienden op Facebook, “het middel om in contact te staan met mijn luisteraars. Tijdens de uitzending van de Soulshow zit ik altijd op Facebook, zodat ik zie wat er gebeurt en zo mogelijk kan reageren.” De Soulshow blijft voor eeuwig verbonden aan Maat, zelfs letterlijk. “Een Soulshow zonder Ferry Maat is ondenkbaar. Ik realiseer me dat ik het heel erg beschermd heb en niemand de gelegenheid heb gegeven om de Soulshow van mij over te nemen. De titel is van mij, ik heb hem zelfs officieel beschermd.”

Maat bekent ook vroeger “een ontzettende hekel” aan Giel Beelen te hebben gehad. “Dat kwam door zijn afzeikradio. Daar ben ik allergisch voor. Ik vind Giel de laatste periode wel beter geworden. Hij is milder en zelfs spiritueel volgens mij. Ik bewonder wel het vermogen van zowel Giel als Edwin om enorm ad rem te zijn. Dat heb ik helemaal niet. Bij mij moet het eerst even zakken, voordat ik scherp kan reageren. Vandaar dat Facebook voor mij zo ideaal is. Dan kan ik eerst nadenken en dan reageren.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen