Article header image

Snob 2000 bij Pinguin Radio

December is lijstjesmaand. Uiteraard zijn er de lijsten met beste songs en albums van het jaar, maar de meeste aandacht gaat doorgaans uit naar de Top 2000 van NPO Radio 2. 

Met die lijst is weinig mis, behalve dan dat er ontzettend veel platen missen en er songs in staan die bij veel ‘serieuze’ muziekliefhebbers de tenen laten krommen. Vooral songs van het alternatieve soort schitteren door afwezigheid. Daar is een paar jaar geleden iets op bedacht, een alternatief, een progressieve tegenhanger van de Top 2000, die niet zonder ironie de Snob 2000 is genoemd.

Achter dit initiatief van muziekblog Ondergewaardeerde Liedjes zitten muziekfreaks die menen dat er meer is tussen hemel en hitparade. Meer dan dan Bohemian Rhapsody en Hotel California. Die overtuiging gekoppeld aan de onder kenners bekende drang mensen te laten horen wat ze missen, ligt ten grondslag aan Snob 2000.

De Snob 2000 is via een democratisch proces samengesteld via www.snob2000.nl. Vanaf maandag zendt Pinguin Radio de Snob 2000 integraal uit. De uitzendingen duren tot en met 31 december.

Bron: Pinguin Radio/BM

Bericht delen