Dinsdag 16 januari 2018

Slotakkoord KinK FM ook op 3FM

KinK FM heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.24 uur de laatste uitzending afgesloten. Station manager Jantien van Tol nam in de laatste minuten afscheid van alle medewerkers en de luisteraars die het station jaren trouw bleven om de muziek. Via Twitter lieten luisteraars ook massaal hun reacties achter. Het laatste half uur van KinK FM was ook integraal te horen tijdens het programma van Rob Stenders op 3FM.

Om 0.20 uur startte Jantien van Tol geëmotioneerd de laatste plaat in met de volgende woorden. “Dit is Pearl Jam met Black. Dit was Kink FM”. Aansluitend is zaterdag om 06.00 uur Pinguin Radio van start gegaan, via de stream-url van KinK FM. Dit is een nieuw initiatief van diverse ex-medewerkers van de zender. Pinguin Radio zal voorlopig alleen non-stop muziek uitzenden via internet. Op 1 januari 2012 moet het verder gaan als volwaardig station. Pinguin gaat terug naar de wortels van KinK FM.

V-Ventures (van de Vereniging Veronica) heeft onlangs besloten de stekker uit KinK FM te trekken omdat een etherfrequentie voor het station onbetaalbaar is en een gezonde exploitatie van de zender niet haalbaar bleek.

Bron: Radiowereld/Mediamagazine

Bericht delen