Dinsdag 16 januari 2018

SLAM!FM verder als SLAM!

Radiozender SLAM!FM gaat een nieuwe koers varen. Dat meldde dj Jordi Warmers op zijn Twitterpagina. Het station kreeg maandag een nieuw logo met de slogan ‘play music, play life’. Ook is de naam gewijzigd in SLAM!.

De zender begon halverwege de jaren 90 met uitzenden onder de naam New Dance Radio. Destijds was de zender uitsluitend via de kabel te ontvangen en de muziekkeuze bestond voornamelijk uit dancemuziek (techno, trance, hardcore). In 2000 is de zender overgenomen door ID&T, die de naam SLAM!FM introduceerde.

In 2011 is de zender verkocht aan RTL Nederland en op 1 januari 2012 kwam SLAM!FM in handen van Talpa Holding als gevolg van een deal tussen Talpa en RTL Group. Sindsdien is het station onderdeel van de 538Groep. Inmiddels is ook op de zender gemeld dat het roer maandag om gaat, zo bericht Mediamagazine.nl.

“We focussen ons met SLAM! op jongvolwassenen die in een experimentele levensfase zitten waarin nog niets vast staat en alles mogelijk is. Muziek, vooral dance, speelt in die fase een belangrijke rol, het is een bron van energie. Eerder dit jaar lieten we al zien dat we durven te experimenteren toen we de traditionele programmering op de vrijdag vervingen door de SLAM!Mix Marathon: 24 uur lang dj-sets van de grootste deejays ter wereld”, aldus Dave Minneboo, programmadirecteur 538Groep.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen