Dinsdag 16 januari 2018

Sky Radio start met testversie MyRadio

De Sky Radio Group heeft woensdag de testversie van MyRadio aan de pers gepresenteerd. MyRadio is het eerste persoonlijke radio ter wereld, die je via mobiel, tablet en pc onbeperkt gratis kunt gebruiken. Onder andere door het ‘liken’ en ‘disliken’ van tracks leert MyRadio de persoonlijke smaak van de gebruiker kennen dankzij speciaal ontwikkelde technologie. Zelf playlists samenstellen is dus niet meer nodig. MyRadio is online beschikbaar en start met ruim twintig muziekstations met elk een eigen profiel (dance, pop, urban, rock, klassiek, jazz). Luisteraars kunnen naar kant-en-klare stations luisteren of eigen stations maken met een mix van muziekstijlen en deze delen met vrienden.

 

MyRadio roept trendsetters op zich vanaf vandaag in te schrijven voor de gebruikerstest via www.myradio.nl. Het potentieel is groot: op dit moment luisteren 5 miljoen mensen in Nederland online naar radio. Niels Hoogland, radiomaker en manager van MyRadio: “MyRadio is niet zomaar een verzameling van playlists. Voor elk moment de juiste muziek programmeren, dát is de magie van radio. Daar zit veel kennis en kunde achter van experts. Dat is ook bij onze stations het geval.”

Hoogland vervolgt: “Het verschil is dat traditionele radio is gebaseerd op de smaak van de gemiddelde luisteraar terwijl MyRadio is gebouwd op jouw persoonlijke smaak. Daarnaast bieden wij informatie, om te beginnen: nieuws, weer en verkeer. Zoals je het kent van radio, maar ook hier: nieuwe stijl. Persoonlijk en interactief dus, afgestemd op de voorkeuren en behoeften van de luisteraar.”

MyRadio is gratis, de inkomsten komen uit commercials in audio, foto, video en tekst. Hoogland: “Adverteerders kunnen heel gericht adverteren, omdat de stations zo persoonlijk zijn. De commercials kunnen interactief worden gemaakt. Luisteraars kunnen commercials liken of disliken – dit geeft de adverteerder ongekende mogelijkheden om informatie snel beter af te stemmen op de behoeften van consumenten.”

Luisteraars die MyRadio willen testen kunnen zich – momenteel alleen via Hyves – aanmelden voor de proefperiode van 29 mei tot augustus. Daarna is MyRadio voor iedereen beschikbaar op alle platformen.

Bron: Sky Radio Group

Bericht delen