Article header image

Sky Radio Group en KPN tekenen samenwerkingsverband

Ab Trik, CEO van de Sky Radio Group, en Peggy Corstens, directeur KPN Broadcast Services, hebben vandaag overeenstemming bereikt over een voortzetting van de samenwerking. KPN verzorgt ook de komende zes jaar de FM-distributie voor Sky Radio en Radio Veronica. Tegelijkertijd kondigen Sky Radio Group en KPN diverse innovaties aan om als eerste radiobedrijf volledig over te gaan op glasvezeldistributie met als doel de FM-kwaliteit en continuïteit van de ontvangst te verbeteren.

KPN Broadcast Services was sinds het opsplitsen van Nozema al de provider van de FM-distributie voor Sky Radio en Radio Veronica via diverse zendmasten in Nederland. De verlenging gaat gepaard met aanzienlijke investeringen in de kwaliteit en ontvangstzekerheid van FM voor beide radiostations. KPN heeft de zendmasten in Nederland via glasvezel met de studio’s van Sky Radio en Radio Veronica verbonden. Hiermee kon afscheid worden genomen van de bestaande satellietverbinding die gevoelig is voor weersomstandigheden, waardoor het signaal tot enkele keren per jaar kortstondig weg kon vallen. De glasvezelverbinding maakt bovendien een grotere bandbreedte mogelijk omdat het signaal ongecomprimeerd kan worden doorgezet, waardoor luisteraars een verbeterde audiokwaliteit ervaren. Verder worden de FM-signalen  ‘gesynchroniseerd’ zodat luisteraars onderweg in de auto ongemerkt en storingsvrij via RDS van de ene zendmast op de andere worden overgeschakeld.

Ab Trik: “Het klinkt modern en het wordt nog veel toegepast, maar de satellietverbinding was in feite een achterhaald principe. Wij willen onze luisteraars het beste bieden dat mogelijk is in FM. Met glasvezel kunnen we dat nu ook. Vrijwel alle luisteraars zullen dat merken aan de kwaliteit van het geluid. En ondertussen werken we keihard aan oplossingen voor de problemen in Noord-Nederland door de brand in Hoogersmilde. Ons doel is heel Nederland van Sky Radio en Radio Veronica te laten genieten en dat in de best denkbare FM-audiokwaliteit.”

Bron: Sky Radio/Broadcast Magazine

Bericht delen