Dinsdag 16 januari 2018

Sjors Fröhlich ontevreden over resultaten BNR

Sjors Fröhlich is sinds drie jaar hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio. Tegen Het Parool zegt hij: “Ik ben absoluut nog niet tevreden met waar BNR nu staat. Sinds mijn aantreden hebben we een marktaandeel van 0,7 procent, zo’n 550.000 luisteraars per week.

Prima, maar ik heb altijd gezegd dat een procent haalbaar moet zijn. Dat blijft het doel.”

Fröhlich: “Van de NPO Radio 1-luisteraars weten we uit onderzoek dat de helft nog nooit naar BNR heeft geluisterd. Een kwart heeft nog nooit van ons gehoord en verwart BNR met BNN of BVN. Ook bestaat bij mensen de misvatting dat wij de hele dag beurskoersen uitzenden. Wij moeten over het voetlicht brengen dat we een goede nieuwszender zijn, die eigen keuzes maakt.”

“Ik ben nu net mijn vierde jaar als hoofdredacteur ingegaan. In principe is de benoeming voor vier jaar. Er komt dit jaar dus een gelegenheid dat zowel ik als het bedrijf goed moeten nadenken. Voor mij is het al vrij duidelijk: ik heb het hier ongelofelijk naar mijn zin. Het is erg leuk om eindverantwoordelijk te zijn. Ik ben nog niet klaar bij BNR.”

“De advertentieinkomsten zijn vorig jaar  teruggelopen. Omdat wij geen content-inkomsten hebben – radio luister je gratis – is het machtig interessant om te kijken hoe we verder gaan. Daar zijn veel ideeën over. Daarnaast wil ik het bedrijf winstgevend houden en omhoog hebben in luisterdichtheid. Er is nog genoeg te doen.”

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen