Dinsdag 16 januari 2018

Serious Request in actie tegen longontsteking

De 3FM dj’s komen dit jaar tijdens Serious Request in actie voor grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar. Jaarlijks sterven 900.000 kinderen onnodig aan longontsteking. Drie 3FM dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis in Breda geld in om deze ‘stille killer’ een halt toe te roepen.

Dit maakte 3FM dj Giel Beelen zojuist bekend in zijn ochtendshow op NPO 3FM. De publieke radiozender en het Rode Kruis zetten zich in voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Deze jonge kinderen zijn te redden met de juiste behandeling en goede informatie. De ziekte maakt veel slachtoffers in onder andere Haïti, Ethiopië en Soedan.

Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis al dertien jaar in voor een stille ramp. Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontstekingen voorkomen en behandelen: onder meer door vaccinatiecampagnes te ondersteunen, de gezondheidszorg te verbeteren, te zorgen voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.

In 2004 haalde 3FM Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp op de kaart. Vanaf 2006 sloten internationale radiostations uit onder meer België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea zich bij de actie aan. In 2015 stond het Glazen Huis in Heerlen. De actie bracht uiteindelijk € 8.466.249 euro op om jongeren in oorlogs- en conflictgebieden een toekomst te geven.

Bron: NPO 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen