Dinsdag 16 januari 2018

Serious Request haalt € 8.621.004 op

Na 6 dagen, 144 uur, opgesloten te zijn geweest in het Glazen Huis zonder eten en non- stop verzoekjes tegen geld te hebben gedraaid, stapten Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zaterdag om 21.30 uur eindelijk het huis uit. Een beetje onwennig hapten ze verse, frisse lucht in en gingen ze onderweg naar de Lammermarkt waar Eric Corton en hun hunkerende vriendinnen hen opwachtten. Samen met duizenden mensen.

Onder luid gejubel werden de dj’s ontvangen op het grote podium op de Lammermarkt. Eric Corton had drie glanzende appeltjes bij zich voor de hongerige mannen, het eerste vaste voedsel sinds 6 dagen voor de heren. De opbrengst voor het Rode Kruis is dit jaar € 8.621.004, opnieuw een record.

Zes dagen lang hebben de dj’s zich gericht op moeders die geraakt zijn door oorlog en conflict. “Veel vrouwen in oorlogsgebieden verliezen hun echtgenoot en staan er dan alleen voor”, vertelt Eric Corton over de stille ramp. “In tenminste vijfendertig landen worden miljoenen moeders ongevraagd getroffen door oorlog- of conflictsituaties. Ze lopen het risico hun partner te verliezen door geweld, het risico fysiek beschadigd te raken, het risico seksueel misbruikt te worden, het risico huis en haard te verliezen en het risico het gezin uiteen te zien vallen. Deze vrouwen staan dan alleen in de zorg voor hun gezin.”

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen