dinsdag 16 januari 2018

Schut en Borst samen ‘Langs de Lijn’

Hugo Borst is terug van weggeweest. Samen met Henry Schut vormt hij vanaf 4 augustus, de eerste speeldag in het nieuwe Eredivisieseizoen, het presentatieduo van de zondagmiddageditie van NOS Langs de Lijn. Schut als host en Hugo als ‘ongepolijste side-kick’.

Schut en Borst gaan ook een prominente rol spelen in het televisiepresentatieteam van de NOS tijdens het WK voetbal van 2014. Het succesvolle duo van het WK Journaal van 2010 keert dus terug bij de NOS op radio én televisie. Bij NOS Langs de Lijn nemen Schut en Borst de plaats in van Tom van ’t Hek en Toine van Peperstraten.

Borst over zijn terugkeer bij de NOS: “Ik ben eind 2010 gestopt met al mijn televisiewerk, waaronder Studio Voetbal. Sindsdien heb ik altijd contact gehouden met de mensen van de NOS. Ik ken Maarten Nooter, de hoofdredacteur, al sinds het EK van 1988, dus vandaar. En in bijna al die gesprekken kwam het WK voetbal van 2014 ter sprake. Maar dan ging het vooral over een zelfde rol als tijdens het vorige WK. Na het vertrek van Tom van ’t Hek bij Langs de Lijn spraken we elkaar opnieuw en toen begon Maarten ook over radio. En zo is het dus gekomen. Ik heb nog geen radio-ervaring, dus de rolverdeling tussen mij en Henry zal anders zijn dan bij Tom en Toine. Ik zal meer de side-kick en vragensteller zijn en Henry de presentator. Maar het lijkt me geweldig. Overigens zal ik, tot het WK van volgend jaar, geen andere tv-klussen aanpakken.”

Henry Schut presenteert sinds 2005 regelmatig doordeweekse Langs de Lijn-uitzendingen en vanaf 2011 is hij ook een van de vaste stemmen van het Sportforum op zaterdagmiddag. Schut: ”Ik heb het al eens eerder gezegd: ik heb in 2010 echt genoten van het WK Journaal en van de samenwerking met Hugo. Ik vind het dan ook geweldig om weer iets samen met hem te gaan doen. En Hugo is natuurlijk Hugo, waardoor ik denk dat Langs de Lijn ook echt een ander, nieuw geluid krijgt. Bovendien is het een jongensdroom om de zondagmiddageditie te mogen doen; je naam staat ineens in hetzelfde rijtje als coryfeeën als Willem Ruis en Koos Postema.”

Bron: NOS

Bericht delen