Dinsdag 16 januari 2018

Samenwerking commerciële en publieke stations in DAB+

De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) en de VCR (Vereniging voor Commerciële Radio) hebben vrijdag een memorandum van overeenstemming getekend over samenwerking voor DAB+. Dit maakte de NPO bekend in een persbericht. DAB+ wordt de digitale opvolger van FM-radio. Vanaf 1 september 2013 zullen beide partijen gelijktijdig hun DAB+ zendernetten uitrollen. De luisteraars van digitale radio krijgen hiermee een groot en gevarieerd aanbod van landelijke publieke en commerciële radiostations.

 

De NPO en VCR willen samen de contacten te onderhouden met overheid en industrie voor consumentenelektronica, met als uitgangspunt DAB+ tot een succes te maken in de Nederlandse markt. Belangrijk thema is de komst van smart phones met DAB+ ontvangst en de beschikbaarheid van radio’s die zowel FM als DAB+ kunnen ontvangen. De partners werken ook samen op het gebied van de marketing & PR.

Jan Westerhof, directeur NPO Audio: “Ik ben blij dat de publieke omroep hierin samen optrekt met de commerciële radiostations. Uiteindelijk profiteert de luisteraar hiervan en daar zetten we ons voor in.” Jan-Willem Brüggenwirth, voorzitter van de VCR: “DAB+ biedt de mogelijkheden om radio te laten innoveren en in de toekomst nieuwe mogelijkheden te laten bieden. Ontvangst op moderne devices, zoals smartphones, is daarbij van het grootste belang.”

Bron: NPO

Bericht delen