Dinsdag 16 januari 2018

Ruud de Wild niet naar Radio 2

DJ Ruud de Wild keer niet terug op NPO Radio 2. Er zijn wel gesprekken geweest tussen de DJ en de radiozender maar die zijn op niets uitgelopen. Dat meldt De Wild aan De Telegraaf. De DJ reageert laconiek: “Ik hoef niet per se terug op de radio, ik wil vooral dingen doen die ik leuk vind.”

Vorige week leek het erop  dat De Wild een programma zou krijgen in de vooravond op NPO Radio 2. Op dat tijdstip is Bert Haandrikman te horen in Helemaal Haandrikman. Fans van Haandrikman waren al een Facebook-actie gestart om de DJ te behouden op de radiozender.

De Wild werkte in voor verschillende publieke en commerciële omroepen. Zijn laatste station was Radio 538, waar hij vorig jaar plaats moest maken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die van 3FM overstapten naar de commerciële zender. Hij werd vorig jaar bekroond met een Marconi Oeuvre Award. Hij gaf toen aan het medium radio te missen. “Het kriebelt weer. Ik mis de radio intens omdat ik vind dat ik daar hoor. Ik zie wel weer wat in radio maar ik denk dat het meer digitaal zal zijn.”

Eind vorig jaar werd bekend dat De Wild aan de slag zou gaan voor de publieke omroep KRO-NCRV. Hij is daar sinds november coach bij het online platform No Limits Network. Jongeren met een beperking, die zich niet beperkt voelen, kunnen daar content maken.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

 

Bericht delen