Ruud de Wild kritisch over verjonging Nederlandse radio
zaterdag 27 april 2019

Ruud de Wild kritisch over verjonging Nederlandse radio

Ruud de Wild is niet te spreken over de verjonging op de Nederlandse radio. In de podcast 30 Minuten Rauw van NPO Radio 2 wordt hij fel wanneer Olcay Gulsen voorlegt dat media voortdurend willen verjongen.

“Media gaat over verjongen? Radio is nog nooit zo kut geweest met jonge mensen. In Duitsland, Frankrijk en Engeland heb je pas wat te vertellen als je rond de vijftig bent. Ik vind het in Nederland echt schaamteloos dat er één of twee mensen ineens bedacht hebben: oh, we moeten verjongen. Nou, het is er niet beter op geworden. En nu gaan ze allemaal oude mensen terughalen om het op te lappen.”

De Wild moest in 2015 als 538-presentator plaatsmaken voor de Coen en Sander Show. Tegenwoordig is hij iedere werkdag te horen bij NPO Radio 2. In 2018 werd dat de best beluisterde radiozender van Nederland.

“De publieke omroep is fantastisch. Ik ben niet vies van geld verdienen. Het lijkt me ook wel lekker om alle rekeningen te kunnen betalen, dat je overal naar op vakantie kan. Maar de kunst van de vrijheid vind ik wel heel fijn. Dat je nooit boos wordt opgebeld over dat je een plaat niet mag draaien. Daar is bij NPO Radio 2 geen sprake van.”

Bron: NPO Radio 2/Nu.nl/BM

Bericht delen