Dinsdag 16 januari 2018

Rutte deze week te gast in De Klassieken

Minister-president Mark Rutte is deze week iedere werkdag rond half elf te horen in het AVRO-programma De Klassieken op Radio 4. Voor het programma, dagelijks gepresenteerd door AVRO-presentatrice Maartje van Weegen, heeft hij zijn vijf favoriete klassieke stukken gekozen. Elke dag vertelt Rutte kort waarom hij dit werk zo mooi vindt.

Mark Rutte luistert niet alleen naar muziek, maar hij speelt ook goed piano en graag zo vaak mogelijk. “Maar de afspraak met de buren boven, beneden, links en rechts is dat ik speel tot 22.00 uur en meestal ben ik niet voor die tijd thuis”, aldus de minister-president. Rutte laat in De Klassieken muziek van de grote pianisten van de 20ste eeuw (1950-1980), zoals Dinu Lipatti en Vladimir Horowitz, horen. Verder spreekt hij erg enthousiast over de pianosonates van de Italiaanse componist Domenico Scarlatti.

Maartje van Weegen, AVRO-presentatrice van De Klassieken: “Wij wisten dat de minister-president erg van muziek houdt en zelf ook piano speelt, maar je hoort hem er zo weinig over. En nu een week in De Klassieken, daar zijn we heel blij mee!”

De Klassieken is het bestbeluisterde programma op Radio 4, met ruim 100.000 luisteraars. Al vijf jaar wordt het programma gepresenteerd door Maartje van Weegen. Elke week is er een gast die vijf werken programmeert, van maandag tot en met vrijdag. Elke werkdag, rond 10.30 uur, vertelt die gast over één van zijn keuzes. Zo waren eerder onder anderen Prinses Irene, Job Cohen en Midas Dekkers te gast.

Bron: AVRO

Bericht delen