dinsdag 20 februari 2018

Roosmarijn Reijmer wint de Pop Media Prijs 2017

Zaterdagmiddag 20 januari heeft oud VPRO 3voor12-presentator Roosmarijn Reijmer de Pop Media Prijs gewonnen. Het is de vierentwintigste keer dat de prestigieuze journalistieke prijs wordt uitgereikt tijdens de Eurosonic Noorderslag conferentie in Groningen.

Eerdere winnaars waren Anton Corbijn, Gijsbert Kamer (VK), Eric Corton (VPRO), Leo Blokhuis, Rutger Geerling, Rotjoch en Atze de Vrieze (VPRO).

Roosmarijn Reijmer nam eind 2017 na bijna 20 jaar afscheid van VPRO 3voor12. Reijmer startte in 2000 als freelancer op de VPRO 3voor12-redactie en was sinds september 2011 de vaste presentator van 3voor12 Radio op NPO 3FM. Ze hostte radio- en tv-evenementen als Lowlands, Eurosonic, Pinkpop en 3voor12’s Song van het Jaar.

Reijmer is momenteel Hoofd Marketing en Creatie bij boekingskantoor Friendly Fire. Andere genomineerden waren house-kenner Gert van Veen en hiphopblog Puna.nl.

‘Met een geheel eigen stijl waarin ze de moeilijkste elektronica een even vanzelfsprekende plek gaf als de laatste hit van Katy Perry wist Reijmer het onderscheid tussen underground en mainstream op te heffen’ aldus de jury.

Ze wordt geroemd om haar bevlogenheid en onberispelijke kennis. ‘En dan wist ze dit jaar ook nog eens een discussie aan te zwengelen over al dan niet te weinig vrouwen op de radio. Geen nieuwe discussie, maar dankzij Reijmers goede gevoel voor timing wel op het juiste moment weer aangezwengeld.’

De jury bestond dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Volkskrant), Wilbert Mutsaers (Spotify), Rotjoch (101 Barz), Yolanda Ulger (PIAS) en Atze de Vrieze (VPRO).

Bron: VPRO/BM

Bericht delen