Roos Abelman vervangt Ghislaine Plag in Spraakmakers
donderdag 7 april 2022

Roos Abelman vervangt Ghislaine Plag in Spraakmakers

Roos Abelman start maandag 11 april als presentator van het KRO-NCRV programma Spraakmakers op NPO Radio 1. Ze neemt hiermee tijdelijk het stokje over van Ghislaine Plag die eerder al heeft aangekondigd een sabbatical te nemen. Carl-Johan Zwart blijft de presentator op de vrijdag.

Presentator en journalist Roos Abelman (1976) heeft ruime ervaring op radiogebied. Ze begon haar carrière bij NH media als radioverslaggever. Daar deed ze onder andere verslag van de nasleep van de moord op Pim Fortuyn, de brand bij het cellencomplex op Schiphol, verschillende moordzaken en het eerste publieke optreden van koningin Maxima en Willem-Alexander als stel.

Ook heeft ze als verslaggever, programmamaker en presentator voor diverse televisieprogramma’s gewerkt. De afgelopen jaren was Abelman de vaste stem van de middagshow bij BNR Nieuwsradio. “Roos Abelman heeft bewezen een goede anchor te zijn met haar ervaring bij BNR. Ze heeft het talent om op een journalistiek hoogwaardig niveau een goede ochtendshow neer te zetten”, aldus René Sommer, hoofdredacteur journalistiek a.i. bij KRO-NCRV.

Spraakmakers is een fantastisch programma en de mogelijkheid om dat te mogen presenteren pak ik met beide handen aan”, zo laat Roos Abelman weten. Het programma is elke werkdag te beluisteren bij KRO-NCRV om 09.30 uur op NPO Radio 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen