Roos Abelman en Donatello Piras nieuw presentatieduo bij BNR
donderdag 10 december 2020

Roos Abelman en Donatello Piras nieuw presentatieduo bij BNR

BNR Nieuwsradio breidt uit in de spits. Roos Abelman wordt in het nieuwe jaar bijgestaan door een tweede anchor: Donatello Piras. “Dit nieuwe duo in de spits zorgt er gegarandeerd voor dat je goed geïnformeerd en met een glimlach je avond ingaat”, aldus Mireille van Ark, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio.

Het nieuwe duo is onderdeel van een reeks wijzigingen bij BNR Nieuwsradio, waaronder een vernieuwde FM-programmering.

Goede sfeer, interessante gasten en scherpte
Roos Abelman, de huidige anchor van BNR Spitsuur, kijkt uit naar de vernieuwde vorm. “We praten je bij over het nieuws van de dag – vanzelfsprekend – maar doen dat in een relaxed tempo, met toch veel meer verdieping dan andere stations. Geen oeverloos gebabbel, maar verhalen die ertoe doen, of het nou (geo)politiek, wetenschap of literatuur is: Donatello en ik zorgen voor een goede sfeer, interessante gasten en scherpte.”

Presentatie in duovorm
Roos Abelman presenteert BNR Spitsuur al sinds mei 2018. Nu, bijna drie jaar later, voegt presentator en ondernemer Donatello Piras zich bij haar. Piras is geen vreemde bij BNR. Zo schoof hij in het verleden vaak aan als politiek expert of Italië-deskundige. Ook maakt hij de populaire Italië Podcast bij BNR.

‘2021 is het jaar van perspectief’
Piras heeft veel zin om te starten met het programma. “2021 is het jaar van perspectief, het jaar dat we ons gaan herpakken. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Dit is het jaar dat je wilt beleven bij een zender als BNR”, zegt Piras. “Wij gaan radio maken waar mensen de radio bewust voor aanzetten. Het wordt ook gewoon een prettig en fijn programma om naar te luisteren.”

Bron: BNR/BM

Bericht delen