Dinsdag 16 januari 2018

Rode Kruis onderscheidt Eric Corton

Eric Corton kreeg op zaterdag 12 maart het Kruis van Verdienste uitgereikt door het Rode Kruis. Daarmee bedankt de organisatie de radiopresentator voor zijn jarenlange inzet als ambassadeur en in het bijzonder voor zijn betrokkenheid, en de indrukwekkende radio- en televisiereportages voor de jaarlijkse 3FM Serious Request-actie.

“Wat Corton uniek maakt is de kunst om het verhaal te vertellen, op een manier die zó persoonlijk en betrokken is, dat hij jong en oud daarmee weet te bereiken en te raken. Dat maakt hem als mens bijzonder, en als ambassadeur van onschatbare waarde voor onze organisatie”, vertelt Inge Brakman, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

Corton ging in 2005 als 3FM-dj voor het eerst met het Rode Kruis mee op reis naar Tsjaad voor 3FM Serious Request, dat toen aandacht vroeg voor de situatie in Darfur. Hij raakte daarbij zo gemotiveerd dat hij het jaar daarop ambassadeur werd voor het Rode Kruis.

Tot en met 2014 was hij vanuit 3FM nauw betrokken bij 3FM Serious Request en ging daarvoor ieder jaar samen met het Rode Kruis op reis om de stille ramp van dat jaar inzichtelijk te maken met persoonlijke verhalen, radio- en televisiereportages. Hij reisde daarvoor naar Congo, Centraal-Afrikaanse Republiek, Oeganda, Kenia, Ivoorkust, Sierra Leone, Malawi, Burundi, Cambodja en Colombia.

Door zijn vrijwilligerswerk en reizen voor het Rode Kruis is Corton goed ingevoerd geraakt in allerlei humanitaire onderwerpen variërend van malaria en babysterfte, tot landmijnen en seksueel geweld in conflictgebieden, maar ook in de uitdagingen en beperkingen van hulpverlening.

Bron: Rode Kruis/Broadcast Magazine

Bericht delen