Rob van Someren vecht verhuizing Radio 10-show naar weekend aan bij rechter
donderdag 13 juni 2024

Rob van Someren vecht verhuizing Radio 10-show naar weekend aan bij rechter

Rob van Someren heeft opnieuw een kort geding aangespannen tegen zijn werkgever Radio 10. De radio-dj wil niet dat zijn doordeweekse programma Somertijd naar het weekend wordt verschoven.

Radio 10 maakte eerder bekend dat Gijs Staverman vanaf 1 juli een middagprogramma voor de radiozender gaat maken. Somertijd moet daarom naar het weekend verhuizen.

Van Someren laat weten dat eerder is afgesproken dat hij alleen op werkdagen programma’s zou maken. Het steekt hem dat de programmering zonder overleg is aangepast. “Ik wil door een onafhankelijke rechter getoetst hebben of dat zomaar mag”, zegt de dj.

Talpa Network, de eigenaar van Radio 10, bevestigt dat Van Someren een kort geding heeft aangespannen. “Wij doen nooit uitspraken over individuele gevallen tussen werkgever en werknemer en laten het hier dan ook verder bij”, zegt een woordvoerder.

Van Someren won eerder dit jaar al een zaak tegen Radio 10. De radio-dj vond dat hij recht had op meer salaris. De rechtbank Amsterdam gaf hem gelijk en de radiozender moest hem met terugwerkende kracht een salarisverhoging geven. Ook ontvangt Van Someren 140.000 euro aan achterstallig salaris en boetebedragen. Met ingang van dit jaar krijgt hij 40.000 euro meer loon.

De zaak over de uitzendtijd van Somertijd dient op 19 juni in de rechtbank in Lelystad.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen