Rob Stenders krijgt Pop Media Prijs
zondag 19 januari 2020

Rob Stenders krijgt Pop Media Prijs

NPO Radio 2-dj Rob Stenders (54) is op muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. “Een leven in het teken van popmuziek en radio en ook na 35 jaar nog met kinderlijk enthousiasme een liedje van Michael Kiwanuka of Danny Vera hoog de Top 2000 in praten: Stenders kan het en deed het”, aldus jury-voorzitter Gijsbert Kamer.

Rob Stenders is sinds 1985 te horen op de radio en sinds 2015 een van de vaste dj’s op NPO Radio 2. ‘De jury heeft sterk het vermoeden dat het vooral Stenders is die de zender van het wat stoffige ‘gouden ouden’ imago heeft afgeholpen’, staat in het juryrapport.

‘Niet omdat hij geen oude plaatjes draait, maar omdat zijn selectie zich richt op liedjes die misschien niet de gouden status hebben gekregen, maar het wel verdienden. Je kunt geen uitzending van hem luisteren zonder te denken: wat goed is dit. Of: was ik helemaal vergeten.’

De Pop Media Prijs wordt al 25 jaar lang jaarlijks uitgereikt aan iets of iemand die een belangrijke bijdrage levert aan de popjournalistiek. Dat kan een persoon zijn, maar ook bijvoorbeeld een programma, een boek of een documentaire. Aan de prijs is een geldbedrag van 3000 euro verbonden.

Bron: NOS/BM

Bericht delen