Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn duo in Partij voor de Vrijdag
maandag 22 februari 2021

Rob Janssen en Wijnand Speelman zijn duo in Partij voor de Vrijdag

Het radioprogramma Partij voor de Vrijdag wordt vanaf 5 maart op NPO 3FM in duovorm gepresenteerd. Rob Janssen (AVROTROS/3FM) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV/3FM) luiden vanaf dan elke vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur samen het weekend in.

Afgelopen december maakten Rob en Wijnand tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline voor het eerst samen radio en dat bleek een succes. Rob Janssen: “Bij Serious Request hebben we kunnen proeven van onze samenwerking. Dat was echt een feestje en smaakte naar meer. Ik heb er zin in om elke vrijdag met Wijnand en de luisteraars het weekend te beginnen.”

Wijnand Speelman: “Toen Rob mij vroeg om met hem dit programma te maken heb ik geen seconde getwijfeld. Ik kan niet wachten om bij Rob aan te sluiten op de vrijdagavond. De energie is eindeloos en Partij voor de Vrijdag wordt een vrijdag-overstijgend avontuur met ambities tot in de verste uithoeken van Nederland.”

Rob Janssen: “Partij voor de Vrijdag kent ondanks zijn korte bestaan van 107 afleveringen een trouwe fanbase van luisteraars die wekelijks actief meedoen met de show. De open-weekend-lijn is een van de mooiste dingen die je op de radio kan doen. We zetten de telefoon open, en gaan mee met de flow. Wat je dan krijgt, is een magische sfeer die je bijna alleen op vrijdagavond kunt bereiken.”

Rob en Wijnand sluiten aan in een traditie van vrijdagavond-duo’s op 3FM. Eerder waren Curry en Van Inkel en Ekstra Weekend met Gerard Ekdom en Michiel Veenstra te horen.

Naast het radioprogramma is Partij voor de Vrijdag ook een YouTube-serie en verschijnt iedere maandag een nieuwe aflevering online. Het programma bestaat ook als podcast, waar de luisteraar naast een samenvatting van de uitzending hoort wat er gebeurt als de microfoons dichtgaan.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen