Renze Klamer nieuwe presentator van De Nieuws BV
Donderdag 31 oktober 2019

Renze Klamer nieuwe presentator van De Nieuws BV

Renze Klamer wordt vanaf januari 2020 de nieuwe presentator van het BNNVARA-programma De Nieuws BV op NPO Radio 1. Hij vervangt Willemijn Veenhoven, die onlangs aankondigde de overstap te maken naar Vroege Vogels op tv.

Renze Klamer neemt niet alleen de radio-uitzending voor zijn rekening. De Nieuws BV zal in de loop van 2020 tegelijkertijd uitgezonden worden op radio, tv (NPO 2) en online. Vanaf het nieuwe jaar presenteert Renze Klamer De Nieuws BV tussen 12.00 en 13.30 uur van maandag tot en met donderdag, Patrick Lodiers blijft de presentator op vrijdag. Het sporthalfuur B.V.S.C. (tussen 13.30 en 14.00 uur) blijft in handen van Roelof de Vries.

Renze Klamer: “Ik ben enorm blij dat ik vanaf januari De Nieuws BV ga presenteren. Ik houd van goede journalistiek met ruimte voor een lach en hier en daar een knipoog, en dat is precies de toon van het programma. De Nieuws BV wordt straks crossmediaal uitgezonden op radio, televisie en online en dat past perfect bij mijn ambitie om op verschillende platformen actief te zijn. Dat is een innovatief project en ik heb veel zin om daar met hele team vorm aan te gaan geven.”

Tot 1 januari is Renze Klamer nog op de zaterdagavond te zien in Kassa als presentator van De Belbus bij BNNVARA op NPO 1.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen