Radiozenders en carillons spelen Radar Love als ode aan George Kooymans
donderdag 11 maart 2021

Radiozenders en carillons spelen Radar Love als ode aan George Kooymans

Door het hele land is om 17.15 uur het nummer Radar Love van de Golden Earring te horen. Onder meer talloze radiozenders en carillons spelen de hit als eerbetoon aan gitarist en medeoprichter George Kooymans, die vandaag 73 wordt.

Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan. Fans bedachten het plan om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd naar het nummer te luisteren op zijn verjaardag.

Achter het tijdstip van 17.15 uur zit een gedachte. “Het is een road song. De meeste mensen zitten op dat tijdstip in de auto. En als je wil dat veel mensen het gaan draaien, dan moet je dat niet tijdens het nieuws doen”, zegt mede-initiatiefnemer Winy van der Geest.

Radar Love uit 1973 is een van de grootste hits van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Bron: NOS/BM

Bericht delen