Radiostations treffen maatregelen tegen corona
zaterdag 14 maart 2020

Radiostations treffen maatregelen tegen corona

De radiozenders van de publieke omroep passen hun programma’s aan wegens de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. Zo vinden er geen live-optredens meer plaats in de shows en zal er geen publiek aanwezig zijn. Een woordvoerder van de NPO laat weten dat de operationele medewerkers voor audio en video al een tijdje in verschillende ploegen werken.

Daarnaast worden de studio’s extra schoongemaakt en worden er zo min mogelijk gasten uitgenodigd in de studio’s waar de programma’s van NPO Radio 1 tot en met 5 en NPO FunX worden opgenomen. Mocht het nodig zijn, dan zijn er “verschillende uitwijkmogelijkheden die kunnen worden gebruikt als dat nodig is”, aldus de woordvoerder.

Ook worden live-optredens voorlopig niet gegeven en is er geen publiek aanwezig bij de programma’s. Eerder liet Talpa Radio weten dat de dj’s die werkzaam zijn bij Radio 538, Radio Veronica en Radio 10 thuis een presentatieset hebben, die zij kunnen gebruiken tijdens een eventuele quarantaineperiode.

Ook zijn er back-uplocaties voor de studio’s gemaakt. Die staan op verschillende locaties door het hele land. Dit betekent dat de uitzendingen op de verschillende commerciële zenders gewoon kunnen doorgaan. Dat geldt ook voor Sky Radio, waar geen dj’s werken en een presentatieset voor thuis dus niet nodig is.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen