Radiostation Yantarne.FM in Oekraïne zoekt hulp
zaterdag 12 maart 2022

Radiostation Yantarne.FM in Oekraïne zoekt hulp

Eric Feijten is cameraman en voor de NOS sinds drie weken voor opnamen in Lviv, Oekraïne. Hij maakte op 5 maart een korte reportage bij het lokale radiostation Yantarne.FM.

Dit in de haast opgezette radiostation uit Novoyavorivsk/Lviv speelt belangrijke informatie door en die informatie bereikt dan ook andere delen van het land. De radiostations in Oekraïne houden een nieuwsmarathon waarbij lokale stations hun krachten bundelen. Maar is veel druk op de verbindingen en ze kampen met gebrekkig materiaal.

Yantarne.FM is opgetuigd door Andrew, een lokale DJ/radiomaker die uitzendingen realiseert met geleende spullen uit de DJ scene, met twee oude microfoons, een mixer en een laptop. Met vrijwilligers verzorgt hij uitzendingen vanuit een zeer klein geïmproviseerd studiootje.

Studio

Andrew heeft een bescheiden hoeveelheid nieuwe apparatuur nodig om de uitzendingen te kunnen verbeteren. Hij heeft een overzicht gestuurd van de apparatuur waar het om gaat en de totale kosten zijn € 4.244,00. Er is inmiddels een actiepagina opgezet waar een bijdrage kan worden gestort. Andrew hoopt van harte dat mensen uit de Nederlandse mediawereld hem willen steunen.

Cameraman Eric Feijten maakte een korte reportage bij Yantarne.FM. Bekijk hier deze NOS reportage (start 4 min. 20).

Bron: BM

Bericht delen