Radiostation GLXY van start op DAB+
maandag 12 april 2021

Radiostation GLXY van start op DAB+

Maandag 12 april wordt radiostation GLXY gelanceerd. Het is het eerste onafhankelijke DAB+ station waar hiphop, rap en R&B samenkomen.

GLXY wil beste laten horen wat de nationale en internationale scene te bieden heeft. Niet alleen het bekende werk van de grote namen, maar ook de tracks van opkomend talent én van die artiesten, op de traditionele publieke of commerciële zenders niet of nauwelijks te horen zijn.

GLXY wil hierin echt een disruptor zijn, die alles anders doet en alle stijlen en artiesten een platform biedt om hun publiek te bereiken. En om dat ook officieel te vieren, staat er voor 4 juli 2021 een official launch event op de planning. Natuurlijk kunnen de maatregelen rondom corona nog wel van invloed op de programmering zijn. Daarom houdt GLXY rekening met een eventuele livestream van het event.

Grote namen
GLXY is een omnichannel platform, waar grote namen en groot talent van het eigen GLXY Music label en van andere labels samen het podium zullen delen. De allergrootste artiesten zullen bij de lancering al in the house zijn. Daarnaast brengt GLXY vanaf de start ook de grootste opkomende talenten, van eigen bodem en van over de grens.

Ondanks dat de hedendaagse hiphop, rap en R&B scene al tijden online uit de streamlijsten knalt, lijken de bekende radio- en tv-zenders de snel groeiende doelgroep niet te bereiken. GLXY weet precies wie zij zijn en waar ze zich wel bevinden. GLXY zal daar dan ook slim op inspelen met een 24/7 stream. Via het eigen commerciële landelijk dekkende GLXY DAB+ radiostation en online via eigen channels op Spotify, Apple Music, Juke, YouTube, Instagram, IGTV, TikTok, SnapChat én een eigen app voor Apple (iOS, tvOS, iPadOs, macOS) en Android.

Daarnaast is er de eigen website www.glxy.radio, waar GLXY fans op elk moment terecht kunnen voor nieuws, informatie, interactie, merchandise en tickets voor optredens en events.

Bron: GLXY/BM

Bericht delen