Radioshow Stenders & Van Inkel eenmalig terug op NPO Radio 5
donderdag 19 september 2019

Radioshow Stenders & Van Inkel eenmalig terug op NPO Radio 5

De populaire radioshow Stenders & Van Inkel keert voor één keer terug op NPO Radio 5. In het kader van De Week van de jaren 80 maken dj’s Rob Stenders en Jeroen van Inkel op woensdag 25 september tussen 7.00 en 10.00 uur nog één keer samen een radioprogramma. Ze doen dat in de uren van Jeroen van Inkels MAX-programma Je dag is Goed.

Met items als de Irri Top 10 en een selectie van muziek van artiesten die ooit dankzij Stenders & Van Inkel in Nederland groot geworden zijn gaan de dj’s woensdag 25 september terug naar de tijd waarin hun radioprogramma immens populair was. “Met Rob samen een programma doen is als fietsen. Dat verleer ik nooit, en het is extra leuk als we een lekke band krijgen”, aldus Jeroen van Inkel.

De radioshow Stenders & Van Inkel ontstond in 1987 als vervolg op Curry & Van Inkel. Rob Stenders volgde toen Adam Curry op als medepresentator van het programma.

Het werd een groot succes. Rob Stenders en Jeroen van Inkel hadden eerder gezegd nooit meer samen te presenteren, omdat het alleen maar slechter zou kunnen worden dan het ooit was. Inmiddels komen de dj’s hierop terug. Rob Stenders: “Het is natuurlijk ’s ochtends vroeg dus het kan zijn dat ik vijf minuutjes later ben. Maar zo’n Week van de jaren 80 is natuurlijk leuk om aan mee te doen.”

Het radioprogramma Stenders & Van Inkel werd uitgezonden tussen 1987 en 1991 door de Veronica Omroep Organisatie (VOO) op Radio 3 (thans NPO 3FM), iedere vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Hieronder een aflevering uit die periode.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen