Dinsdag 16 januari 2018

Radiogala: toekomst onzeker

In een afgeladen Theater Gooiland in Hilversum werden alweer bijna een maand geleden de publieks- en vakjuryprijzen voor de Nederlandse radio uitgereikt. Misschien wel voor de laatste keer.

In het decembernummer van Broadcast Magazine is een uitgebreide reportage te vinden in woord en beeld van dit mooie radiofeest, waar tijdens de afterparty ook het gerucht ging dat het wel eens de laatste editie van het Radiogala geweest zou kunnen zijn.

Arjan Snijders is Mister RadioRing, hij maakte als eindredacteur bij de AVRO de radiopublieksprijs groot en bouwde het uit tot een indrukwekkend gala, maar hij moet AVROTROS in 2015 verlaten. Komt er wel een tiende editie?

“Natuurlijk, die kan er niet níet zijn, al weet ik nog niet hoe en waar en met wie”, aldus Snijders in BM. “Het hangt ervan af in welke mate AVROTROS het in huis wil houden. Het is hun merk, maar er is straks niemand binnen de omroep die er een paar maanden mee bezig kan zijn en die weet hoe je dit voor bijna niks realiseert. Ze kunnen me wel inhuren, maar dat kost nu eenmaal meer. Ik vermoed dat het financieel niet uit kan en ik hoop dat we het dan bij een andere omroep mogen onderbrengen. Of dat de NPO het maakt, in opdracht van AVROTROS of zo. Dan zetten we wel wat NPO-vlaggen in de gang.”

Het complete interview met Snijders en alles over het Radiogala is te lezen in de decembereditie van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee van Broadcast Magazine? Aarzel niet, klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen