Radio Veronica viert dierendag met Top Hond-erd
vrijdag 2 oktober 2020

Radio Veronica viert dierendag met Top Hond-erd

Aanstaande zondag 4 oktober is het wereldwijd voor de negentigste keer dierendag: de dag waarop extra aandacht wordt besteed aan onze grootste dierenvrienden. Radio Veronica viert deze feestdag voor (huis)dieren op muzikale wijze met een speciale Top Hond-erd.

Het radiostation zendt zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur honderd hits uit met in de naam van de artiest óf in de titel van de song een dier.

‘In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight’ (Tight Fit) en ‘You would not believe your eyes, if ten million fireflies, lit up the world as I fell asleep’ (Owl City): teksten uit grote hits waarin gezongen wordt over dieren en gegarandeerd voorbij komen in de Top Hond-erd.

Er zijn niet alleen nummers met dieren in de titel, waaronder ook Long Blond Animal van Golden Earring en Birds van Anouk. Ook platen van artiesten met een dierlijke artiestennaam zijn te horen. Denk aan Wulf, Snoop Dogg, Peter Fox, Racoon en Cats. Luisteraars kunnen hun suggesties aandragen via radioveronica.nl en bepalen daarmee de Top Hond-erd.

Veronica-dj Jasper de Vries bijt zondagochtend het spits af: “Van Three Little Birds van Bob Marley tot Domino Dancing van de Pet Shop Boys: het is bijna niet te bevatten hoeveel artiestennamen en titels een link hebben met een dier. Daarom zenden we deze beestachtig goede Top Hond-erd uit, waarmee we alle dieren in het zonnetje zetten. Ik voel mij nu al uitgelaten om deze lijst te presenteren!”

Het Back To The 80’s & 90’s Weekend is vanwege de Top Hond-erd tot zondagochtend 4 oktober 10.00 uur te horen. Jasper de Vries presenteert daarna het eerste deel van de Top Hond-erd tot 12.00 uur. Marisa Heutink neemt het stokje van hem over tussen 12.00 uur en 15.00 uur, waarna Silvan Stoet tot 18.00 uur de finale presenteert.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen