Radio NRG terug in ether in Haagse regio
woensdag 15 juli 2020

Radio NRG terug in ether in Haagse regio

Radio NRG (‘eNeRGy’) keert na een afwezigheid van ruim 20 jaar definitief terug in de ether in de Haaglanden. Dit wordt komend weekend gevierd met een marathonuitzending waaraan alle bekende radiomakers van destijds mee zullen doen.

Deze grote NRG Radio Reünie is tevens de lancering van het hernieuwde NRG dat ook na het weekend in de lucht zal blijven. 25 jaar geleden, in juli 1995, werd de ether in de Haagse regio opgeschrikt door het brutale radiostation NRG (‘the Next Radio Generation’), dat voornamelijk dance- en housemuziek draaide. NRG werd een begrip, niet alleen bij jongeren maar ook in Hilversum: diverse landelijke commerciële zenders trokken NRG-medewerkers aan.

De radiomakers van weleer keren nog één keer terug voor de grote NRG Radio Reünie, komend weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli. Met klinkende namen als die van DJ Jurgen, Mark van Dale, De Flitsende 50 met Peter van Leeuwen, Soul Train met Ron McDonald, de Italo Disco-show met Marcello, NRG’s Top 7 om 7 met Jens Timmermans (Radio 538) en de Begin Van Je Weekend-Show laat de oude radiogarde nog één keer van zich horen en geeft meteen de aftrap voor het nieuwe, digitale Radio NRG met de muziek van toen, de jaren ’90.

Radio NRG is dankzij twee zenders in de regio via DAB+ blijvend te ontvangen op kanalen 5C en 11B van Den Haag tot Zoetermeer, van Delft tot Leiden en van het Westland tot Wassenaar. Daarnaast is NRG wereldwijd te beluisteren via radio-nrg.com.

Mede-organisator van de NRG Radio Reünie en directeur van Radio NRG in 1995-1998, Dennis Kokkelink: “De afgelopen maanden hebben wij met een klein maar zeer toegewijd team keihard gewerkt om deze bijzondere reünie mogelijk te maken. Het coronavirus was nog even een vervelende stoorzender maar we zijn blij dat de NRG Radio Reünie gewoon op de geplande data doorgaat en hopen dat veel luisteraars samen met ons herinneringen ophalen aan hun jonge jaren en aan hun favoriete muziek van de jaren ’90.”

De uitzendingen van de NRG Radio Reünie komen live vanuit de studio van Radio Stad Den Haag.

Bron: NRG/BM

Bericht delen