dinsdag 16 januari 2018

Radio Hall of Fame: Gijs Staverman

In de Broadcast Magazineserie Radio Hall of Fame spreekt Sjors Fröhlich met mensen die van groot belang zijn voor de Nederlandse radio. Deze keer is het de beurt aan Gijs Staverman. Na een succesvolle periode bij Veronica nu al weer jarenlang gelukkig bij Q-music. Het station dat opvallend snel stijgt in luistertijdaandeel.

“Opeens komt alles bij elkaar. Je praat over ambacht, over vakmanschap, over muziek, over formats en een soort voodoo, tovenarij. Je weet niet wanneer dat gebeurt,” zegt Staverman daarover. “Luisteraars zappen vaker weg dan een paar jaar geleden. Ik denk dat dát deels ons succes is. Q irriteert namelijk nooit. We geven zo min mogelijk aanleiding om weg te zappen. Het gaat bij radio niet zozeer om wat je góed doet, maar om wat je verkeerd doet. En Q-music doet weinig verkeerd, net als Sky tegenwoordig.”

Staverman maakte de keuze tussen radio en tv zeven jaar geleden, toen hij wegging bij RTL. “Ik dacht: als ík die keuze niet maak, dan wordt ie voor me gemaakt. Ik maakte bij RTL echt klotenprogramma’s op tv. Ze zaten daar niet op me te wachten, en de kijkers ook niet. Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding met televisie gehad. Radio is gewoon echte liefde. En Q is lente. Het voelt licht, prettig. Prettig vind ik een belangrijk woord. Ik doe mijn werk altijd met een glimlach. Dus als je die hoort, dan is ‘ie ook echt.”

Het volledige interview met Gijs Staverman is te lezen in de mei-editie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen