Radio Caroline terug op AM
Dinsdag 16 januari 2018

Radio Caroline terug op AM

De voormalige zeezender Radio Caroline is teruggekeerd in de ether. De zender is via de middengolf te ontvangen op 648 kHz.

In 1964 brak de radiozender door vanaf een schip net buiten de Britse territoriale wateren. Drie jaar later besloot de Britse regering dergelijke stations strafbaar te stellen. Radio Caroline was ook in Nederland en België goed ontvangbaar. Veel luisteraars stemden, mede door het grotere aanbod aan popmuziek, af op de zeezender. 

Toch vond Radio Caroline andere oplossingen om on air te blijven. Zo gebruikten ze een nieuw schip als uitzendbasis. Door de opkomst van tientallen legale commerciële zenders in Engeland, moest Radio Caroline toch afhaken en werden de uitzendingen in 1990 gestaakt.

Het roemruchte radiostation bleef sluimerend te horen met zendvergunningen op AM en FM en was ook via internet te horen. Sinds vrijdag is de zender ook in Nederland weer te ontvangen. Daarnaast is een Android- en iOS-app ontwikkeld. Luisteren kan via www.radiocaroline.co.uk/#home.html.

Bron: BM

 

Bericht delen