Radio Bloemendaal terug op de middengolf
Vrijdag 30 maart 2018

Radio Bloemendaal terug op de middengolf

Radio Bloemendaal kan dit weekeinde weer uitzenden met haar volledige vermogen van 500 Watt op de middengolf (1116 AM). Dit heeft de radiozender vrijdag bekend gemaakt.

De radiozender moest afgelopen zondagavond haar uitzendingen via de middengolf staken omdat de tijdelijke zender defect was geraakt. Door de storm van 17 januari werd één van de twee zendmasten van Radio Bloemendaal neergehaald. Daarna is met succes door Volker Wessels Telecom de antenne weer tussen de masten gehangen.

Radio Bloemendaal kwam toen weer in de lucht met een oude 50 Watt zender. Die ging echter vorige week kapot. Inmiddels is het gelukt om de normale zender van 500 Watt weer in de lucht te krijgen. Radio Bloemendaal: ‘Na het trieste bericht van afgelopen zondag, nu een goed bericht zo vlak voor de Paasdagen. We zijn weer in de lucht met onze 500 Watt zender, dus weer te beluisteren via de radio in een groot gebied.’

Radio Bloemendaal zendt als oudste omroep van Nederland al uit sinds 1924. De zender is elke zondag van 9.00 tot 20.00 uur te horen met kerkdiensten vanuit de Dorpskerk in Bloemendaal. Op dinsdag is er ook van 12.00 tot 13.30 uur een dienst te beluisteren.

Bron: BM

Bericht delen