Radio 538 schorst dj Daniël Lippens
zondag 1 december 2019

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De zender heeft besloten hem te schorsen naar aanleiding van zijn roekeloze rijgedrag, laat een woordvoerder weten.

De 30-jarige radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto terwijl hij een fietser aanreed en veroorzaakte nog eens twee keer bijna letsel bij andere weggebruikers. “538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af”, aldus de zegsvrouw. “We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden. Hij is een van de gezichten van 538. Hij heeft een voorbeeldfunctie voor veel jongeren. Hiermee willen we een signaal afgeven. Zowel zijn rijstijl als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af.”

Lippens, die bij Radio 538 doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00 uur maakt, gaat de tijd die hij geschorst is benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers. De videobeelden zijn hier te zien.

Bron: AD.nl/BM
Foto: Talpa/William Rutten

Bericht delen