Dinsdag 16 januari 2018

Radio 538 kijkt naar andere locatie Koninginnedag

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is nog steeds van plan om het koninginnedagfeest van Radio 538 niet meer te laten plaatsvinden op het Museumplein. Dat zei hij donderdag tegen de gemeenteraad. “Mijn inzet is een alternatieve locatie.”

Een grote meerderheid van de gemeenteraad sprak donderdag zijn steun uit voor het plan van de burgemeester om het 538-feest en andere grote koninginnedagevenementen niet meer in het centrum te laten plaatsvinden. Die trekken volgens Van der Laan zulke grote mensenmassa’s dat de veiligheid in het geding komt. “Het zou erop kunnen uitlopen dat er een keer doden gaan vallen,” zei hij tegen de raad.

Radio 538 bood Van der Laan eerder op donderdag nog bijna 60.000 handtekeningen aan van mensen die het feest op het Museumplein willen houden en directeur Jan Willem Brüggenwirth deelde de raad mee dat andere locaties geen optie zijn. Na afloop van het debat zei een woordvoerder van de zender echter dat nu duidelijk is dat de gemeente het feest wil verplaatsen. 538 gaat daarom kijken naar eventuele andere opties, waaronder een feest bij het Amsterdamse congrescentrum RAI.

De gemeente en Radio 538 hebben afgesproken uiterlijk 1 december te besluiten wat er met het koninginnedagfeest gaat gebeuren.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen