Dinsdag 16 januari 2018

Radio 2 heeft tekort aan vrouwelijke dj's

De Volkskrant constateerde onlangs dat Radio 2 een tekort heeft een vrouwelijke presentatrices. Kees Toering, zendermanager van Radio 2, zegt dat het probleem vooral bij de vrouwen zelf ligt.

“Van de 168 uur radio per week presenteren vrouwen namelijk nog geen 3 procent van de tijd”. Hij vertelt dat dit niet met opzet is gedaan: “Ik vind het jammer dat er zo weinig vrouwelijke dj’s op de zender zijn maar ik geloof niet dat onze vrouwelijke luisteraars een vrouw missen. Ik heb er nog nooit één brief over gehad.”

Tevens stelt Toering dat het ligt aan de voorkeur van vrouwen: “Uit onderzoek blijkt dat vrouwen liever een mannenstem dan een vrouwenstem op de radio horen omdat een hoge of schelle stem irritant wordt gevonden. Als vrouwelijke dj word je meer gewaardeerd met een lage stem of een stem in het  middenregister, waarover de meerderheid niet beschikt. Ik heb in mijn 17 jaar als zendermanager bij Radio 2 sterk de indruk gekregen dat vrouwen geen belangstelling hebben in muziekfeitjes en hitlijsten, en bij Radio 2 moet je de liefde voor muziek bij elk plaatje uistralen”, aldus Toering.

Bron: Radio 2

Bericht delen